Domotica, hoe kant het sanitair verbeteren?

Mike avatar

Mike op 13-07-2015

Dit jaar hebben we al vele ontwikkelingen gezien op het gebied van domotica. Op het gebied van water verwarmen en verbruiken zien we steeds meer dat slimme technologie onderdeel gaat worden van uw sanitair. Dit gaat ervoor zorgen dat uw wooncomfort stukken hoger wordt, waarbij u ook nog zo veel mogelijk energie bespaart.

Domotica sanitair

Sanitaire revolutie in uw woning

In de laatste jaren zijn er vele ontwikkelingen geweest op het gebied van technologie. Tv's, smartphones, tablets en zelfs uw thermostaat zijn stukken slimmer geworden. Het sanitair in uw badkamer en keuken had die slag nog niet gemaakt maar is inmiddels flink aan de weg aan het timmeren. Er wordt door fabrikanten steeds meer gezocht om uw wooncomfort te combineren met technologie.

Een van de ontwikkelingen die daaruit is voortgekomen is de Smart Tool. Dit systeem, ontwikkeld door Dornbracht, verbindt de elementen van uw badkamer met elkaar. U kunt bijvoorbeeld de temperatuur en hoeveelheid water heel eenvoudig regelen met een simpele 'swipe', net als op uw smartphone.

Energiebesparing middels slimme domotica

Niet alleen uw badkamer is domein van de nieuwste domotica ontwikkelingen. De meeste ontwikkelingen op het gebied van domotica zijn erop gericht om zoveel mogelijk energie te besparen, zonder wooncomfort te verliezen. De verwarming is daarom een ideaal startpunt om nieuwe technologie te ontwikkelen. Hiervan is Evohome van het bedrijf Honeywell een goed voorbeeld. Evohome is een zoneregelaar voor uw woning, waarbij er op elke radiator een aparte regelaar is geplaatst.

Hiermee kunt u op afstand iedere kamer individueel verwarmen. Doordat u dit eenvoudig met een app kunt regelen, bent u veel bewuster bezig met uw energieverbruik en dat zorgt ervoor dat u flink wat energie bespaart op jaarbasis. U kunt de app ook programmeren om uw verwarming op een bepaalde tijd aan of uit te zetten. Hierdoor hoeft u nooit meer te wachten op een warme huiskamer als u thuiskomt.

Domotica in uw woning? Raadpleeg een specialist!

Wilt u gebruik gaan maken van domotica in uw woning? Dan is het verstandig om advies in te winnen bij een specialist. Kies niet voor de eerste de beste specialist, maar vergelijk offertes om zo te besparen op het aansluiten van domotica. Deze offertes zijn vrijblijvend en geheel gratis waardoor het een gemakkelijke besparing kan opleveren.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!