Domotica, hoe ziet de toekomst er uit?

Mike avatar

Mike op 11-06-2015

Wie denkt aan bouwen en wonen in de toekomst, denkt aan domotica-toepassingen. Wat heeft de toekomst in petto en welke trends kunt u verwachten wat betreft domotica? Lees er hieronder meer over.

Toekomst domotica

Welke richting gaat domotica op?

We zien dat duurzaamheid helemaal in is tegenwoordig. Dit is terug te zien op verschillende terreinen. Enerzijds zijn er de talloze toepassingen van domotica voor de seniorenmarkt. Nederland en België kennen een enorme vergrijzing. Domotica zorgt ervoor dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen.

Anderzijds blijkt ook dat het grote publiek is gewonnen door domotica, dus niet alleen de ouderen. Steeds meer fabrikanten geven de voorkeur aan duurzaamheid in hun ontwerpen. Ze kiezen voor systemen die in de toekomst aan te vullen zijn met andere functies of compatibel zijn met andere merken, wat uiteraard ook weer duurzaam is.

Domotica en ouderenzorg

Domotica ondersteunt ouderen op meerdere manieren. Het helpt een veilige thuisomgeving te creëren. Denk hierbij aan toepassingen zoals goede verlichting, alarmsystemen, elektronische sloten, rookdetectie, enz. Domotica helpt ouderen ook met de communicatie met de buitenwereld op een gebruiksvriendelijke manier.” Daarnaast laat domotica toe om een gezonde woonomgeving te creëren. Dit is voor ouderen erg belangrijk. Een voorbeeld is dat zonwering en ventilatie computergestuurd wordt, dit zorgt voor een verbeterd binnenklimaat.

Domotica evolutie

De sector is enorm aan het verbreden, zoals eerder vermeld biedt domotica oplossingen om vergrijzing op te vangen, maar ook rond energie, veiligheid, communicatie en nog vele andere diensten zijn volop ontwikkelingen aan de gang die in de toekomst een rol van betekenis gaan spelen.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!