Domotica hoeft niet duur te zijn!

Mike avatar

Mike op 22-06-2015

Domotica heeft vele mogelijkheden, die vooral bedoeld zijn om het comfort te verhogen. Een opvatting die veel mensen hebben is dat domotica niet voor hen is weggelegd. Maar is dat wel juist? Is domotica enkel weggelegd voor de allerrijksten?

Domotica kosten
Nee! Domotica kan duur zijn, maar dit is zeker niet noodzakelijk. Vaak is het zo dat bij communicatie over domotica de duurste installaties aan bod komen. Dit wel echter niet zeggen dat domotica duur is, wel dat de getoonde installatie duur is.

Domotica opties

Een domotica installatie zorgt ervoor dat alle technische elementen in uw woning met elkaar samenwerken om het wooncomfort te verhogen. Denk hierbij aan uw verlichting, verwarming of zonwering.

Deze opties hoeven niet duur te zijn. De kostprijs van domotica varieert enorm, afhankelijk van uw wensen. U kunt dit wel een beetje vergelijken met auto’s. Het zijn de opties die de kostprijs verhogen. Toch heeft u al die opties niet nodig voor veel comfort en gebruiksgemak. Daarnaast is een domotica installatie erg flexibel, u kunt later altijd nog uitbreiden.

Kosten besparen met domotica

U kunt uw installatie zo duur maken als u wenst. Uit berekeningen van het VEI blijkt dat een normale installatie ongeveer 3% van uw bouwbudget (woning) bedraagt. Een basis installatie die zorgt voor de verwarming en verlichting bedraagt dit 5% of een meerkost van 2%. Deze investering kunt u echter wel recupereren, u maakt namelijk 15% winst op uw stookkosten en 10% winst op uw verlichting en ander elektriciteitsverbruik.

Besparen op de aanschaf van domotica

Naast de besparing die doet wanneer u beschikt over een domotica systeem kunt u ook besparen op de aanschaf en installatie van een domotica installatie.

U kunt dit gemakkelijk doen door meerdere offertes te vergelijken van verschillende aanbieders uit uw regio. Door de prijsverschillen kunt u tot wel 40% besparen op de aanschaf van uw installatie. Het aanvragen en vergelijken van offertes is gratis en geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!