Domotica interessanter dan wearables?

Mike avatar

Mike op 08-09-2015

Intelligente domotica is voor consumenten interessanter dan wearables. Dat is de conclusie die we kunnen trekken uit een onderzoek van het bedrijf Hive by British Gas onder 2000 Britse consumenten.

Domoitca in huis

Het nut van intelligente domotica

Daar waar consumenten niet bepaald de meerwaarde van wearables inzien, zien zij wel de mogelijkheden die domotica kan bieden. Volgens Lauren Davidson, tech-verslaggever bij de Brits krant 'The Telegraph', is daar wel een uitleg aan te geven. "Wearables worden namelijk veelal als een luxeproduct gezien, doorgaans in de vorm van smartwatches. De échte meerwaarde ontbreekt voor de consument, terwijl vrijwel iedereen technologische ondersteuning binnen de woning wél als een meerwaarde ziet."

Intelligente technologie in de eigen woning

Driekwart van de onderzochten geeft aan dat zij zich niet in kunnen beelden dat wearables ondersteuning kunnen bieden bij de gang van zaken in het dagelijkse leven. Aan de andere kant zegt 50% van de onderzochte Britse consumenten de positieve impact van intelligente technologieën in de woning in te zien.

Echter is slechts 30% van de ondervraagden op de hoogte van welke intelligente technologieën er momenteel al voorhanden zijn. De bekendste en meest interessante van deze hulpmiddelen blijken het beheer van klimaat en verlichting binnen de woning te zijn, samen met intelligente keuken applicaties.

Kosten besparen

De kostenbesparing die voortvloeit uit de intelligente domotica is verreweg het meest interessant onder de ondervraagden (61 procent). Daarnaast is 59% van de ondervraagden het er over eens dat intelligente technologie binnen de woning vooral voor hulpbehoevenden - zoals zieken en/of ouderen - een enorme uitkomst is.

Van de ondervraagden geeft 53% te kennen vooral geïnteresseerd te zijn in de mogelijkheden om het energieverbruik uit te schakelen zodra iedereen de woning heeft verlaten en ook de toepassingen met betrekking tot de beveiliging van de woning blijkt een gegronde reden om intelligente domotica te overwegen (42% van de ondervraagden).

Daarnaast zegt 35% van de ondervraagden het bijzonder plezierig te vinden dat zij dankzij intelligente technologie direct onder een warme douche kunnen stappen na thuiskomst.

'Wearables maken het leven ingewikkelder'

Althans, dat is wat 9% van alle ondervraagden aangeeft. Zij zijn van mening dat het alledaagse leven ingewikkelder wordt door de komst van wearables. Slechts 25 procent van alle ondervraagden geeft te kennen dat zij het nut inzien van wearables zoals smartglasses en smartwatches binnen het alledaagse leven.

Uit het onderzoek is gebleken dat zelfs 3d printers (30%), zelf-rijdende auto's (31%) en kunstmatige intelligentie (43% van de ondervraagden) allen op een grotere interesse konden rekenen dan wearables.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!