Domotica, wat kan het doen voor uw veiligheid?

Mike avatar

Mike op 15-06-2015

Domotica is een begrip dat zeer ruim geïnterpreteerd en toegepast wordt. De nieuwere domoticasystemen kunnen er voor zorgen dat uw alarm en andere veiligheidsfuncties geïntegreerd worden.

Domotica veiligheid

Domotica, wat doet het als u afwezig bent?

Het is een zeer vervelende situatie als u thuiskomt en ziet dat er in uw woning is ingebroken. Een lampje laten branden is al lang niet meer voldoende om inbrekers voor de gek te houden. Met een domoticasysteem kunt u inbrekers laten geloven dat u thuis bent door op onregelmatige tijden uw lampen aan te laten zetten of uw rolluiken te laten zakken of openen. Deze tijden kunt u handig instellen met een domoticasysteem. Vaak hebben deze systemen ook een applicatie voor uw smartphone, zodat u deze acties ook op afstand handmatig kunt uitvoeren.

Hoe controleert de domotica de ingangen van uw woning?

Domotica kan ook uw videofoon of andere toegangssystemen efficiënter laten werken. U kunt bijvoorbeeld een plattegrond van uw huis op uw tablet zien waarbij het goed te zien is waar er een raam of deur open staat. Ook kan het domoticasysteem gekoppeld worden aan uw camera's zodat u op afstand deze beelden continue kunt bekijken. Daarnaast is het nog mogelijk om, met behulp van detectoren, een scenario in te plannen. Mocht er dan ooit bijvoorbeeld een raam ingegooid worden dan zorgt het domoticasysteem ervoor dat alle rolluiken sluiten.

Domotica, hoe controleert het een brand?

Detectoren voor het ontdekken van brand, mogelijke gaslekken of waterproblemen kunnen ook goed gekoppeld worden met een domoticasysteem. Als u uw huishoudelijke apparaten koppelt met uw domoticasysteem, kan deze ook detecteren of er iets mis mee is. Mocht dan bijvoorbeeld de koelkast uitvallen terwijl u op vakantie bent, kunt u vrienden of familie vragen om in te grijpen. Zolang u een internetverbinding heeft, kunt u op afstand alles in en om uw huis aflezen via het domoticasysteem.

Mocht er iets mis zijn in uw huis (brand, inbraak, gaslek enz.) kunt u op verschillende manieren een melding krijgen. U kunt gebeld of ge-sms't worden, of laat uw vrienden of familie een melding krijgen als er wat aan de hand is. Zoals u hebt kunnen lezen zijn er talloze mogelijkheden waarop een domoticasysteem u goed kan inlichten.

Domoticasysteem laten plaatsen?

Mocht u van plan zijn een domoticasysteem te laten plaatsen, dan raden wij u aan om bij verschillende aanbieders een offerte aan te vragen. Door het vergelijken van de specialisten kunt u gemakkelijke flink besparen op het laten plaatsen van een domoticasysteem. Daarnaast kan een specialist u ook veel beter vertellen welk systeem het beste bij u past.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!