Domotica: wat kost dat?

Mike avatar

Mike op 27-07-2015

Een opkomende trend is ‘het digitale huis’, waar toestellen op een slimme manier met elkaar worden verbonden via apps en draadloze systemen. Deze trend wordt ook wel domotica genoemd. Een misverstand rondom domotica is dat dit alleen is weggelegd voor diegene die veel geld te besteden hebben. Wat het dan wel precies kost? Wij zochten het voor u uit!

Domotica kosten

Misverstanden domotica

Mensen denken dat domotica extravagant is en dus ook veel geld kost. Er wordt gedacht dat u met domotica vanuit uw auto uw bad kan laten vollopen en dergelijke, maar er is nog veel meer. De term elektrische installatie is dan ook beter dan domotica. De focus hiervan ligt op gebruiksvriendelijkheid, comfort en energiebesparingen, en totaal niet op extravagante extraatjes.

Prijs elektrische installatie

Met welke prijs u rekening moet houden ligt aan uw persoonlijke voorkeur. U heeft al elektrische installaties vanaf €2.000. Uiteraard loopt de prijs op wanneer u kiest voor extra uitbreidingen of afwerkingen.

Basisinstallatie voor €1.500

Er zijn tegenwoordig bedrijven die basisinstallaties aanbieden voor onder de €2.000. Er wordt dan gewerkt aan de hand van modules en hierdoor is het eenvoudig een prijs te berekenen. Maximumprijzen van €3.000 zijn hier dan ook heel normaal.
Een Smartbox van DuoTechno heeft u al vanaf €1.200. U krijgt hiervoor aansluiting van de voeding, aansturing van één gordijn of rolluik, vier dimmers, acht relais, 16 ingangen voor detectoren en aansluiting met het internet. Een toevoeging aan dit pakket kost u €500 per toevoeging. Een volledige koppeling met alles wat u maar kan wensen kost ongeveer €15.000.

Prijzen domotica vergelijken

Wanneer u denkt aan domotica in uw woning, raden wij u aan om vooraf meerdere aanbieders te vergelijken. Door offertes te vergelijken in prijs en kwaliteit kunt u rustig de juiste keuze maken en ook nog eens besparen tot wel 40%. Het aanvragen en vergelijken van offertes is snel, gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!