Flinke groei aangesloten alarmsystemen

Mike avatar

Mike op 10-08-2015

Vele mensen hebben al een alarmsysteem voor hun woning en nu laten er ook steeds meer hun alarm aansluiten op de meldkamer van een beveiligingsbedrijf. In de afgelopen 5 jaar is dit aantal met maar liefst 40% gestegen.

Alarmsysteem groei

Aansluitgolf in de zomermaanden

Naast dat er in de zomermaanden vaak een inbraakgolf is, is er ook een 'aansluitgolf' merkt Securitas België op. Vooral in de vakantiemaanden stijgen de aantal aansluitingen hard. In de maanden juni en juli liggen de aantal aansluitingen 6% hoger dan in een normale maand.

Wat gebeurt er bij een alarmmelding?

Als er een alarm afgaat dat is aangesloten op een systeem, wordt er eerst contact opgenomen met de opgegeven contactpersoon. Vervolgens wordt er gekeken of er iemand aanwezig is, mocht dit niet zo zijn, dan stuurt het beveiligingsbedrijf iemand op de situatie af. Als er een noodgeval voorkomt dan wordt ook de politie ingeschakeld.

Alarm verplicht registreren

Sinds juni 2010 is het verplicht om een alarmsysteem te registreren en momenteel kent België zo'n 365.000 geregistreerde alarmsystemen. Daarvan is ruim 55% (207.000) aangesloten op een meldkamer. De verplichte registratie is ingevoerd omdat er te vaak alarminstallaties afgingen waarbij de autoriteiten niet wisten bij wie ze terecht konden als de bewoners niet aanwezig waren. Als een alarmsysteem niet geregistreerd wordt moeten de eigenaren opdraaien voor de kosten om de systemen uit te laten zetten.

Meer weten? Schakel een specialist in!

Wilt u weten wat u nog meer kan doen om uw woning te beveiligen? Of bent u benieuwd welke technische snufjes uw huis veiliger en leefbaarder kunnen maken? Dan kunt u de hulp van een domotica specialist goed gebruiken. Vergelijk dan ook meerdere alarmsysteem specialisten met elkaar middels offertes. Zo kunt u zien wie u de beste prijs kan bieden als u overgaat op aanschaf van domotica voor uw woning.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!