Domotica systemen

Domotica systemen worden steeds populairder en dat is ook heel gek. Met een domotica systeem kunnen vele verschillende elektrische toepassingen in huis worden bediend, het zorgt voor een enorm extra comfort in huis.

Domotica systemen
Een domotica systeem verzamelt informatie over allerlei apparaten die aangesloten zijn. Bedieningselementen en andere sensoren zoals bewegingsmelders, thermostaten, raamcontacten etc. zijn aangesloten op het systeem.

Centraal of decentraal systeem

Er zijn twee soorten domotica systemen te onderscheiden, een centraal systeem en een decentraal systeem. Bij een centraal domotica systeem vindt de controle en bediening vanuit één centrale unit plaats. Bij een decentraal systeem is ieder component intelligent. In dit geval kosten de componenten ook meer, maar het voordeel is dat het systeem niet afhankelijk is van de centrale unit.

Open en gesloten systeem

Daarnaast wordt er ook onderscheid gemaakt tussen gesloten en open systemen. Bij een gesloten systeem zijn de componenten van dat bepaalde merk of fabrikant enkel compatibel met onderdelen van datzelfde systeem. Bij een open systeem is zijn de componenten compatibel met alle domotica apparaten.

Een goed voordeel hierbij is KNX. Dit is dé wereldwijd erkende standaard voor domotica. KNX is eigenlijk een communicatieprotocol dat kan worden gebruikt om apparaten en installaties te koppelen en te automatiseren. De system integrator realiseert via het KNX-protocol verbindingen die kunnen verlopen via aparte buskabels, maar ook via ethernet, elektriciteitskabels of draadloze frequenties. Omdat al deze communicatievormen via één standaard te combineren zijn, ontstaat er feitelijk voor iedere situatie en voor iedere koppeling een passende oplossing.

Domotica systemen vergelijken

Bent u van plan om een domotica systeem te laten plaatsen? Het is dan aan te raden om hiervoor diverse offertes van installateurs uit uw regio te vergelijken. U kunt zo eenvoudig vergelijken op prijs en kwaliteit en kiezen voor een installateur die u van goede uitgebreide informatie voorziet.

Vergelijk hier geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes en bespaar op uw domotica installatie!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze domotica specialisten bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde domoticabedrijven.
Omdat u van meerdere domotica bedrijven (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw domotica!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de domotica klus uiteindelijk laat uitvoeren door een specialist. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.