Videofoon

Een videofoon maakt het mogelijk om te controleren wie er voor de deur staat door middel van videobeeld en spraak. Ook kan er op afstand mee de deur worden geopend.

Videofoon

Hoe werkt een videofoon?

Een videofoon bestaat uit twee delen: een buiten- en binnenpost. De buitenpost wordt naast de buitendeur of poort gehangen en wordt in principe op dezelfde manier gebruikt als de klassieke deurbel. De buitenpost bevat echter een camera- en microfoontje waarmee beeld en geluid kan worden geregistreerd, dat vervolgens doorgestuurd wordt naar de binnenpost.

Op de binnenpost van de videofoon kan worden gezien en gehoord wie er aanbelt, vervolgens kan de deur met een druk op de knop worden geopend.

Een videofoon wordt ook wel eens verward met een parlofoon, echter geeft deze alleen de mogelijkheid tot spraak tussen de binnen en buitenpost en dus geen videobeeld.

Videofoon linken aan domotica-systeem

Kiezen voor een autonome videofoon is een mogelijkheid, maar deze kan ook worden geïntegreerd met een domotica-systeem. Zo kan een telefoontoestel in huis drie functies vervullen, deze kan dan dienen als normaal telefoontoestel, als videofoon én als intercom.

Videofoons vergelijken

Bent u op zoek naar een videofoon? We raden u dan aan om offertes te vergelijken van diverse domotica specialisten. U kunt zo eenvoudig meerdere videofoons en de installatie ervan vergelijken op prijs en kwaliteit en zo gemakkelijk kiezen voor de specialist die het beste aansluit op wensen en behoeften.

Vergelijk hier gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes van domotica specialisten uit uw regio en bespaar op uw videofoon!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze domotica specialisten bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde domoticabedrijven.
Omdat u van meerdere domotica bedrijven (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw domotica!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de domotica klus uiteindelijk laat uitvoeren door een specialist. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.